Olen ylpeä ulkoministeri Timo Soinista

Tarjosin alla olevaa mielipidekirjoitusta ensin Helsingin Sanomiin ja myöhemmin Iltalehteen. Kumpikaan ei sitä tietääkseni ole julkaissut. Olisiko syynä se, että tällaista mielipidettä ei Suomessa saa julkisesti esittää? Suomi on ahdasmielinen maa, jossa pitää ajatella tismalleen niin kuin Seta ja setamieliset kulloinkin päättävät. Tästä maasta loppuu happi. Me toisinajattelijat emme saa enää ääntämme kuuluville riittävästi.
 

Olen ylpeä ulkoministeri Timo Soinista

Itseään sivistyneinä pitävät ihmiset ovat osoittaneet suuren sivistymättömyytensä hyökkäämällä ulkoministeri Timo Soinin henkilökohtaista vakaumusta ja sen ilmaisemista vastaan. Mielestäni tällainen ei kuulu länsimaiseen demokratiaan ja sivistysvaltioon. Kyseessä onkin ennen kaikkea valtava viha kristinuskoa ja sen periaatteita kohtaan.

Kyseessä on myös kärjistynyt kaksinaamaisuus: tappaminen tuomitaan, paitsi silloin, jos tapettava on sikiö eli pieni ihminen. Ellei elämä ala hedelmöityksessä, milloin sitten? Kuka uskaltaa ottaa itselleen sen vallan, että määrittelee hetken, jolloin sikiö muuttuu arvokkaaksi ja suojeltavaksi? Jos nimittäin se ei ole sitä alusta saakka, on oltava tietty "kellonlyömä", jolloin se tapahtuu. Jos taas näin ei ole, pitäisi vauva voida ilman moraalista ongelmaa tappaa aivan siihen saakka, kun hän syntyy. Tämä olisi ainoastaan johdonmukaista, eikä lainkaan halpa heitto.

Pia Tiusanen
Ilmajoki

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu