Pia Tiusanen Yhteiskunnallista pohdiskelua järjellä ja sydämellä

Minua ei petetty

Loikkareita, äänestäjänsä pettäneitä. Sellaisia ovat Uusi vaihtoehto -ryhmän jäsenet poliittisten vastustajien mielestä. 

Minä äänestin perussuomalaista ehdokasta viime eduskuntavaaleissa. En tiennyt silloin, kuinka maahanmuuttovastainen hän oikein olikaan. Se on selvinnyt minulle myöhemmin. Ehdokkaani ei tosin päässyt eduskuntaan, mutta vaikuttaa perussuomalaisissa edelleen.

Olen aikuinen ja ajatteleva ihminen. Päättelen itse, onko minut petetty vai ei.  En pidä siitä, että asia ilmoitetaan minulle ulkoapäin. Jos joku tai jokin on minut pettänyt, se ei ole ainakaan Uusi vaihtoehto.

Olen myös sitä mieltä, että jos kansanedustaja siirtyy toisen puolueen eduskuntaryhmään, hän loikkaa. Nyt kävi niin, että perussuomalaisten ryhmä repesi kahtia. Se on eri asia kuin loikkaaminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Ilkka Huotari

Vaikea ymmärtää, miten yli puolella PS-kansanedustajista olisi jotenkin epäyhteensopivat arvot toisen puoliskon kanssa?

Miten se on edes mahdollista - mukana on jopa (ex-)hommalaisia?

https://twitter.com/SuviLindholm129/status/8756507...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1371609459...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ainakin konflikti on vesiselvä suhteessa erimielisyyksiin toimintatavoista.
Turkkilan, Halla-ahon, Hamilon ym ym syystä nuivasiivellä on puuttunut teoria. (se on vain pinnallisesti liittynyt erilaisiin kansainvälisiin trendituuliin matkimalla niitä)
Se astui sisään vanhaan puolueeseen muttei muodostanut mitään ohjelmalliseettistä näkemystä siitä mikä sen suhde on esim
Vennamoperinteeseen, suomalaiseen puoluejärjestelmään, yhdistyskulttuuriin jne tai loppujen lopuksi VALTIOON.
Se alkoi vaan kasvattamaan valtaa än sich.
Tämä olisi yksi syy sen kaikenläpäisevälle tökeryydelle.
Toinen on se jota esim minä usein esitän.
Fasismi nyt vaan on tuollaista. Tai miedommin sanottuna -ääriliikkeissä tupataan riitelemään.

Ilkka Huotari

Halla-aholta ei puutu teoriaa. Teoria on se, että haitallista maahanmuuttoa ei tarvitse sallia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #3

Tuo ei ole teoria siitä miten valtaa kuuluu käyttää valtiossa nimeltä Suomi.
Ns vanhoilla puolueilla ja järjestöillä on vakiintunut identiteetti siinä suhteessa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #4

Oli varmasti virhe mennä vanhaan puolueeseen, joka ei ottanut Halla-ahon asiaa omakseen.

Sitä en ymmärrä, miksi nämä halla-aholaisia mielipiteitä aina esittäneet loikkaavat yhtäkkiä jonnekin muualle.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #6

Heitän tähän pikaisen psykoanalyysin:

Luultavasti kyse on psyykeen freudilaisesta kahtiajakautuneisuudesta: ensin syntyy "sinä" (Timo Soini) ja sitten vasta "minä" (Simon Elo).

Näiden psyykeen kiemuroiden takia Simon Elo halusi/luuli haluavansa loikata pois persuista Timo Soinin joukkoihin, vaikka ns. järjen mukaan Elon olisi pitänyt pysyä Halla-ahon joukossa.

(Oikkoselle kiitos blogeista.)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Mä luulen että tapahtui tuskastuminen hommalähtöiseen toimintakulttuuriin. Koska se on kaksiteräinen miekka joka iskee helposti "omiin".

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

Itse uskon enemmän freudilaiseen selitykseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #9

"Näiden psyykeen kiemuroiden takia Simon Elo halusi/luuli haluavansa loikata pois persuista Timo Soinin joukkoihin"

Tuossa varmaan avitti joukkohysteria rasismista ja leimautumisen pelko. Järjetöntä että järkevätkin pakotetaan mukaan joukkohysteriaan, olisi olettanut että se olisi jäänyt 30-luvulle jolloin ihmiset olivat vähemmän koulutettuja.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

@ #2

"Natsi" on tällä kertaa korvattu sanalla "fasismi".

Älä huoli, kyllä Panu-poika rientää pian kirjoittamaan minulle 10 viestiä, joissa vakuuttaa, että sinulla on jotain muutakin sanottavaa.

Mitä tulee Halla-ahon ja muiden maahanmuutokriitisten "astumiseen", penetraatioon puolueen sisään, niin eiköhän se mennyt niin päin, että Tony Halme veti koko Soinin kahden hengen junttipuolueen kasvuun ja nyt jalustalle nostettu demokratialle allerginen Timo Soini kutsui heidät joukkoonsa. Levitti oikein punaisen maton, kun ymmärsi, että tämä on ainoa tie hänelle ison puoleen johtajaksi. Mikä olikaan Tony Halmeen sanoma?

Tuon UV ryhmän puhemies Simon Elo, joka elää nyt ihan fantasiamaailmassa, on vain yksi siinä joukossa, joka on äänestetty juurikin mm. Hommaforumissa kalastetuilla kriittisten äänillä eduskuntaan. Jos tätä siipeä ei olisi ollut, SMP anteeksi Persut, olisivat saaneet viime kunnallisvaaleissa huiman 5% kannatuksen.

On älyllistä epärehellisyyttä tai suoranaista tietämättömyyttä väittää, ettei Halla-aholla et al ole "mitään muuta ideologiaa" kuin (haitta)maahanmuuton vastustaminen. Se nyt vaan on hänen äänestäjäkunnalleen ja viimeisten mittausten mukaan kasvavalle joukolle eurooppalaisia, tärkeä ja erittäin olennainen asia. Kun Eurooppaa katsoo, liittyy kysymyksen ratkaisu vahvasti koko maanosan tulevaisuuteen.

Toimittajiakin on yksipuolisen kuvan luomisesta syyttäminen; milloin Halla-aholta olisi kysytty mitään mistään muusta? Tilanne (ehkä) muuttuu nyt, kun hän on puolueen puheenjohtaja ja joutuu muiden mukana vastaamaan myös niihin "muihin" kysymyksiin.

Toisille poliitikoille olennaisimmat kysymykset liittyvät esimerkiksi sukupuolisuuden määrittämiseen, sukupuolineutraaliin avioliittoon, 4. oluen mahdolliseen tai mahdottomaan myymiseen kaupoissa, liito-oraviin tai kirkon yleisen verotusoikeden säilyttämiseen. Vain rationaalisen maahanmuuttopolitiikan vaatiminen on kuitenkin asia, joka tekee henkilön kyvyttömäksi käsittämään tai käsittelemään mitään muita asioita?

Tässä maailmassa, jossa ei saa enää edes olettaa toisen sukupuolta, on tällainen suuren kansalaisryhmän jatkuva selektiivinen loukkaaminen vähintään tahditonta ellei peräti fasismia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei oikeuskansleri ole vielä käsitellyt nykyisen loikkareista kyhätyn hallituksen laillisuutta. Soini ei vaan kestänyt henkilökohtaista tappiota. Iltajuhlassa vielä huuli lensi.

https://www.facebook.com/HeliLaakkonen/videos/1015...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ei oikeuskansleri ole vielä käsitellyt nykyisen loikkareista kyhätyn hallituksen laillisuutta."

Nämä ovat vielä virallisesti perussuomalaisten listoilla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jos otetaan henkilö puolueeseen mukaan ja pidetään sielä vuosia, niin se myös tarkottaa sitä että heidän mielipiteet tulee ottaa huomioon. Ja samalla arvostaa hänen mielipiteitään ja hyväksyy hänen mielipiteensä... Se miten Soini hyväksi käytti Halla-ahon ja kumppaneiden kannatusta jne. On todellakin äänestäjie pettämistä se o myös moraalisesti VÄÄRIN!

Eriasia jos Halla-Ahon mielipiteet olisi muuttunut vuosien aikana, tässä tilanteessa kaikki jopa minä ja Kokkareiden äänestäjä tiesi mitä mieltä Halla-Aho on tästä älyttömästä maahanmuutosta/Rajojen auki pitämisestä! Soinin olisi pitänyt heti sanoa EI Halla-Aholle, eikä käyttää häntä hyväksi!!

Mutta jooo.. Toivon ettei tämä hallitus saa jatkaa tällä kokoonpanolla,koska kohta kikkaillaan tuolla enemmän kuin liikaa.. Kohta joku tekee 2/3 Kokkare puolueen jne.. puolueita tulisi kuin sieniä sateella..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä Soinin olisi pitänyt sanoa ei mutta mietipä mikä Halla-ahon osuus pieleen menossa.
Halla-ahostahan saa sen kuvan että puolueeseentunkeutuminen on itse metodi. Homma myös lähettelee oikkuhalla-ahoja kokoomukseen ja vasemmistoliittoon.
Nytkin jaksaa ärjyä jostain säätiöstä. Ottais ja lähtis nyt viimeistään kunniakkaasti ja jättäis nimenkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nämä Lappalaisen jutut ovat ihan hervottomia, pelkkää tyhjän spämmäystä ilman mitään sidettä todellisuuteen ja näitä on valtavasti, miten yksi ihminen pystyy kirjoittamaan noin paljon tyhjää. Oletko Kalkelalle sukua?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm
Marko Parkkola

Toivoisinkin nollatoleranssia vainoharhalle.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #42

Juuri tällaiselle vainoharhalle nollatoleranssi. Alustan säännöissäkin sanotaan, ettei saa levitellä huhuja ja valheita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuskin olen sadasosaakaan kirjoittanut mitä Lappalainen on suoltanut spämmejään nyt muutamana päivänä. Oletan että osaa itse vastata puolestaan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Oletko tosissasi? Sinä et spämmää ollenkaan kaikkia blogeja sillä, miten kaikki huono on EU:n syytä? Jälleen kerran: Missä se peilisi on?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Miusta on söpöä kun Sini on näissä persujen jäsentenvälisissä noin aktiivinen.

Mitä tulee blogiin, niin hyvä että sinua ei petetty. Minut petettiin ja monta hyvää ihmistä petettiin.

Mutta kai tiedät että mikä ero on Stubbin sijaan eduskuntaan nouseella Pia Kaumalla ja Maria Lohelalla tai Simon Elolla (paitsi että Lohela ja Elo ovat Halla-Ahon teemoilla ratsastaneet, mutta Kauma ihan omin voimin kokoomuksessa)?

Ei haittaa jos et tiedä, en minäkään, kunhan hallituksen arvopohja on nyt kunnossa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Arvopohja ei varmasti ole kunnossa. Köyhien kuritus jatkuu. Uuvatit ovat lähinnä ryhtyneet sisäsiisteiksi kuka minkäkin asian vuoksi. Mutta ei mene läpi Perssut eikä Uuvatit.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eikö yhtään siuta Taru ärsytä tämä Soinin tempulle rakennettu sympatia? Mediakin on about ekaa kertaa jopa kehumassa "uuttavaihtoehtoa aka persuja" kun jättivät "rasistit rannalle" koska arvopohja.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #21

Ei, mielestäni hersyvän hauskaa seurata keskinäistä tappeluuan. Jännä nähdä mitkä mitat vielä saa. Toivottavasti ei tule ruumiita.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

On aika alentavaa alkaa puhua toisista sanalla "söpöä" ja sitten vielä tinkata, miten paljon joku tietää jostakin ja vielä sarkastisella lisäyksellä täydennettynä. Ihmettelen suuresti, miksi joku haluaisi olla samassa puolueessa sinunlaistesi kanssa.

Mikko, olisit voinut olla kirjoittamatta kommenttisi. Se olisi luultavasti kannattanut. Kai Piallakin on oikeus tuoda esiin oma mielipiteensä, kun täällä on ollut niin paljon pettyneitä - sinä mukaan lukien.

Kai hän vain halusi ilmaista, että kaikki PS:n äänestäjät eivät ole pettyneitä lopputulokseen. Mitä vikaa siinä on?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Johan, meinasin kirjoittaa jopa vastauksen mutta sitten vaan totesin että kommenttisi oli söpöä.

Ei siksi että olet söpö kasvoiltasi, mutta nää nollablogin kommentoijat joita ekaa kertaa kohtaa vakavien asioiden äärellä ovat vaan... no söpöjä.

EDIT:
Saitkin jo suosittelut Siniltä ja Tarulta :)

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #26

No olipa söpöä sinulta! Etenkin, kun sinä olet niin tunnettu ja varteenotettava, politiikasta kaiken tietävä kommentaattori, jonka mielipide on se kaikkein tärkein!!!!!!!!! (Oliko mielestäsi riittävästi huutomerkkejä ja ennen sitä ylistyksiä? Eli onko sinulla jo hyvä tunne - se on tärkeä asia.)

Voin vain toistaa, minkä ihmeen takia joku haluaisi olla sinunlaistesi kanssa samassa puolueessa?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #28

Hei olen vain kahden huutomerkin kaveri, en yhdeksän "!!!!!!!!"... !!

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #29

Hyvä. Muistan tämän jatkossa :-)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #30

"Löylyä lisää."'

Voiko olla tyhmempää kommenttia?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #37

Voit vain lukea melkeinpä kaikki omat kommenttisi.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #37

Voi olla kenties. Annatko vastaukseksi tyhmemmän kommentin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pia Tiusanen,

Taidat olla ainoa.

Käyttäjän LauriLaitila kuva
Lauri Laitila

No voi pyhä jysäys mitä itsemanipulointia. Kyllä sinut petettiin ja kyllä ne ovat loikkareita. Tälää kommentilla sinäkin vielä petit itsesi ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eiköhän vieteriukon ilmaantuminen laatikosta #25 tuolla viestillä visuaalisine puolineenkin vakuuta Piaa yhä lujemmin. Häntä ei ole petetty sillä että uuvatit marssivat ulos "teidän" puolueestanne.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #31

Voikun tähän sais vielä mukaan sydänmerkin. Voi että ollaan oltu Sinin kanssa tuhmia :D <3

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #34

Näin on, hävetkää. Makkonen on ajatusten ykkönen!

Käyttäjän LauriLaitila kuva
Lauri Laitila

Kiitos henkilökohtaisuuksista, en aio maksaa takaisin, jään ne sulle velkaa. Toimitko muuten kuinka monelle muullekin kuin Pialle avustajana? Ainakin tunnut tietävän tarkkaan, miten hän reagoi saamaansa palautteeseen.

Käyttäjän PiaTiusanen kuva
Pia Tiusanen

Rauhoittukaahan nyt, kuomat.

Pysyn kannassani.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mielestäni se on itse kunkin noita äänestäneiden henkoht asia tunteeko itsenä a) petetyksi, b) tyytyväisyyttä tuon eroamisen johdosta. Miksi joillain on tarve se muiden puolesta päättää.

Nyt näyttää fatwoja lentelevän enemmän kuin mihin ääri-imaamit koskaan pystyisivät. Saunan takana on kuulemma taas tilaa.

Koko tuo porukka on harvinaisen vähän mielenkiintoa tai mainosaikaa ansaitseva. Ilmiönä moinen tappo- ja kosto- ym uhkausten lähettely ihan maanmiesteni toimesta on toisaalta jotain joka kertoo niistäkin arvoista, kulttuurista ja arvomaailmasta jota edustavat.

Ja noidenkos pitäisi joskus yhteisistä asioistamme päättää. Näytöt on nyt annettu. Ehkäpä ne on syytä pitää mielessä jatkossakin.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Vallasta on vaikia luopua kun on 20- vuotta sitä rakentanut muutoksia lupaamalla . Opposiossa oli hyvä arvostella olemassa olevaa hyvä-veli järjestelmää, kun pääsi vallan huipulle takinkääntö tapahtui totaalisesti, kaikki vaalilupaukset köyhän asialla unohtui, hyvä- veli verkosto teki tehtävänsä, Soini loisti vallansa huipulla kaksi vuotta, kun äänestäjät tipautti todellisuuteen, mutta Soini ei olisi Soini, etteikö vielä puoluetta möisi "Isänmaan" hyväksi, eliitin valta saa jatkua kansakunnan "arvot "on taas kunnossa , valtakunnassa kaikki hyvin taas, Presidenttiä myöten.

Nyt oli kentän vuoro ilmaista Soinin tapa tehdä politiikkaa, joka oli "nöyryyttänyt" satoja tuhansia äänestäjiä", lupauksia pettämällä, vain päästääkseen itse vallan "hillotolpalpalle"Lopuksi ei tässä paikalla olevia jäseniä voi syyttää vaalin lopputuloksesta, jos ei puolueen johdolla ole kykyä neuvotella keskenään puheenjohtajan vaihdosta ja vallan jakamisesta sekä seurauksista, muuta kuin neuvottelemalla kilpailevien puolueitten kanssa.

Myös Soini on vuosikausia päästääkseen tekemään "jytkyjä" käyttänyt hyväkseeen myös näitä niin" sanottuja" Halla-ahon siiven kansanedustajia, ilman näitä "Hillotolppa olisi jäänyt saavuttamatta". myös puolueen muilta kansanedustajilta

Toimituksen poiminnat