Vaadin ihmisarvoa kaikille (myös Jussi Halla-aholle)

Esipuhe:

Koska olen tottunut siihen, että minut saatetaan luokitella rasistiksi vain puoluekirjani perusteella, ilmoitan, etten ole rasisti. Minulla on erittäin rakkaita kurdiystäviä, joiden oikeuksien puolesta olen taistellut ja tarvittaessa taistelen jatkossakin. En hyväksy puolueeni puheenjohtajan Jussi Halla-ahon tai kenenkään muun henkilön ainuttakaan rasistista kommenttia, vaan tuomitsen ne ja sanoudun niistä irti julkisesti.

 

Varsinainen blogiteksti:

Suomi kuohuu yhden henkilön, Jussi Halla-ahon, takia. Minä olisin nähnyt puheenjohtajana mieluummin Sampo Terhon, ja minuakin surettaa, jos Timo Soinin perintö valuu nyt hiekkaan.

Yhtä en kuitenkaan ymmärrä enkä hyväksy: Halla-ahosta saa sanoa aivan mitä tahansa, mäiskiä sanoilla täysin estoitta. Joku perustelee sitä sillä, että niinhän hän itsekin on tehnyt, haukkunut muita. Mielestäni se ei ole minkään sortin perustelu. Moni taas julistaa puolustavansa ihmisarvoa ja samaan hengenvetoon vie ihmisarvon Halla-aholta inhoamalla ja vihaamalla tätä sydämensä pohjasta ja huutamalla sen koko maailmalle.

Minusta tuollaisessa toiminnassa ei ole logiikkaa ollenkaan. Joko meillä kaikilla on ihmisarvo – joka ei riipu siitä, mitä olemme sanoneet, kirjoittaneet, tehneet tai jättäneet tekemättä, vaan joka perustuu siihen, että olemme Jumalan kuviksi luotuja ihmisiä – tai sitten meillä kenelläkään ei ole sitä lainkaan. 

Vaadin ihmisarvoa kaikille, myös Jussi Halla-aholle.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu